88678
Książka
W koszyku
Dieta antymiażdżycowa / Barbara Jakimowicz-Klein. - Wydanie poprawione i uzupełnione na podstawie wydania I i II. - Wrocław : Wydawnictwo Astrum, [2019]. - 151 stron : ilustracja ; 21 cm.
Miażdżyca, postrach XXI wieku, to nie tylko, jak się powszechnie sądzi, choroba naczyń wieńcowych otaczających serce, ale dosłownie wszystkich tętnic w naszym organizmie! Najczęściej i najszybciej atakuje naczynia mózgu, serca, nerek, kończyn dolnych. Na jej rozwój największy wpływ wywiera palenie papierosów, mała aktywność fizyczna, stres, nadwaga, a przede wszystkim niezdrowe odżywianie. Zmieniając złe nawyki żywieniowe, dość łatwo możemy zapobiec miażdżycy i związanym z nią chorobom, takim jak: zawał serca, udar mózgu czy silne bóle nóg. Bardzo duże znaczenie, zarówno profilaktyczne, jak i lecznicze, ma właściwa, niskotłuszczowa i niskocholesterolowa, dieta. Dlaczego i jaką dietę stosować w miażdżycy, co można jeść, a jakich produktów należy unikać? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdą Państwo w doskonałym poradniku Barbary Jakimowicz-Klein. Autorka książki zapewnia, że przygotowanie odpowiednio skomponowanych posiłków nie jest zadaniem ponad siły. Konsekwencja i wypełnianie zaleceń dietetyków gwarantują poprawę i zażegnanie niebezpieczeństwa. Pamiętajmy, że nasze zdrowie zależy od nas samych! A profilaktyka jest zawsze tańsza i przyjemniejsza niż leczenie.
Status dostępności:
Filia Okocim
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce podtytuł: smaczne i zdrowe posiłki niskotłuszczowe.
Data wydania ze strony internetowej wydawcy: http://www.astrum.wroc.pl/pokaz_ksiazke.php?isbn=9788364786358&kat=k@.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 150-151.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej